3.12.2013

Valkoinen/hopea tugga

Tässäpä yritän nyt väsätä tätä postausta mitä olen suunnitellut jo jonkin aikaa, mutta ikinä ei ole muka aikaa/ mitään halua ottaa kuvia ja alkaa kirjoittamaan.


Tarina alkaa näistä hiuksista.

Ja näistä kirjoitin jo joskus tässä postauksessa.

No tarina jatkuu siitä, että halusin hieman lisää väriä päähäni, ja päätin koittaa lilaa shokkiväriä. Tilasin crazy colorin lilaa ja neutralia, jolla voisin sitä hieman laimentaa ja saada vielä vaalemman lilan lopputuloksen. Arvata voi, ettei mennyt ihan putkeen. Lopputuloksena hiukset näyttivät ennemmän sinisiltä, ehkä jopa taivaansinisiltä mikä ei ollut tarkoitus.


Dissasin aika paljon tätä väriä, mutta ajattelin että annan sen nyt vain pikkuhiljaa haalistua ja vaalennan sitten hiukset.Kuvassa muuten väri näytää suht lilalta, muttei kyllä samalta paljaalla silmällä katsoessa. Oli huomattavasti sinisempi.

Annoin värin haalistua ja kun aika tuli, tartuin vaalennusaineeseen ja päätin vetää ihan tuon mustankin osan pois. Kauampa jaksoin sitäkin katsoa...

Voisi luulla että kun valmiiksi melko vaaleaa väriä lähtee vaalentamaan, pitäisi sen vaalentua kohtuullisen hyvin. Vaan ei tietenkään. Musta osa jäi tottakai vielä huomattavasti tummemmaksi ja kaipasi useamman vaalennuksen, mutta että toi lilanki pois saaminen oli niin vaikeaa... huhhuh.
Ensimmäisen vaalennuksen jälkeen tuo lila veti melkoisen vihertäväksi..... vaalensin toistamiseen ja hiukset vaalenivat taas kerran hieman, mutta eivät kunnolla. Edelleen vihertävää hiuksissa ja mustat osat edelleen melko tummat. Kolmas vaalennus kerta ja vasta sitten se vihreys alkoi hävitä kunnolla hiuksista ja tuo musta osa vaalentua sellaiseksi tummanvaaleaksi.
Kolme vaalennusta kahden päivän aikana........... Ihmiset, älkää yrittäkö tätä kotona. Ei kuningasidea, mutta viikonloppuna oli silloin menoa enkä tietenkään kehdannut sellaisilla sekavan vihertävillä hiuksilla mennä minnekkään joten uhrauduin ja maltoin sen kolmannen kertaa vielä vaalentaa.
Hiukset kuivu aika mahtavasti latvoista, mutta ei kuitenkaan lopuiksi niin pahasti kuin olin ajatellut. Hiukset ei edes yrittänyt mennä purkkamaiseksi.

Jos joku ei tiedä mikä tää purkkamaisuus hiuksessa on, selvennän; Kun hiusta aikansa käsittelee (varsinkin vaalentaa) tapahtuu helposti tää purkka efekti, jonka näkee varsinkin märissä hiuksissa. Kammatessa hiukset venyvät vain venymistään  ja kun aikasi vedät tai kampaat aggressiivisesti, hiukset katkeavat. Kun hiukset ovat purkkamaiset tietää että on tehnyt niille liikaa ja kannattaa antaa niiden vain olla, tekemättä niille mitään kunnes ovat vähän paremmassa kunnossa ja ainostaan käyttää tosi paaaaaljon hoitoaineita (super tehohoitoja). Suosittelisin myös latvojen leikkaamista.

Näiden kolmen vaalennusten jälkeen pidin taas pientä taukoa vaalennuksesta, mutta koska mä olen aika perfektionisti ja varsinkin ku puhutaan hiuksista ja väreistä, mun oli pakko päästä vaalentamaan taas... Vaalensin ainostaan tätä mustaa osaa mikä oli siis jäänyt vielä tummemmaksi kuin muut hiukset. Mustat osat vaalenivat jälleen vähän mutta eivät tarpeeksi. Pidin taas pientä taukoa ja vaalensin niitä uudelleen.... ja vielä kerran. Kaikkiaan vaalensin siis tuon mustan osan kuusi kertaa.......... Muistaakseni jollain näistä kerroilla kun vaalensin tätä mustaa osaa vaalensin vielä kerran koko pään eli kuusi kertaa mustat osat ja neljä kertaa koko pään kaikkiaan. Vaalensin myös tyveä joka kerta kun vaalensin tuota mustaa osuutta, koska tiesin että ne jää tosi kellertäviksi ja halusin että siihen tarttuisi hopeashampoo paremmin.
Tässä siis vaalennusprosessi kaikkiaan.

Ajatuksena oli, etten haluaisi tällä kertaa niin hopeanharmaita hiuksia, halusin vähän luonnollisemman vaaleat, mutta silti kylmän sävyiset. Hyvin vaikea selittää.
Aloin kuitenki sävyttää hiuksia pikkuhiljaa hopeashampoolla, antaen hopeashampoon vaikuttaa vain muutamia minuutteja, etteivät vetäisi liian lilaksi tai liian hopeiksi. Jossain vaiheessa kuitenkin aloin taipua jälleen ajatukselle hopeista ja valkoisista hiuksista ja aloinkin sitten urakalla sävyttämään näitä hiuksia hopeashampoolla. Pidin shampoota päässä vaihtelevasti 5 minuutista aina n. tuntiin. Mitä kauemman shampoota piti hiuksissa sitä lilammiksi ne vetivät. Halusin kuitenkin yleensä heti tämän liiallisen lilan pois ja pesin muutamat kerrat syväpuhdistavalla shampoolla. Liika lila lähti, mutta kylmä hopea sävy jäi.

Tätä samaa tekniikkaa ja samaa käytäntöä käytän vieläkin. Jos hiukset vetävät liian lilaksi -> syväpuhdistusta niin monta kertaa että ovat mieluiset. Oikean sävvyn ylläpitäminen onkin hieman vaikeaa ja joudun aina kikkailemaan, enkä edes sekaa värien kanssa! Luulisi, että vaalea on kaikista helpoin väri, mutta ei. Ei ainakaa jos niistä haluaa jonkun tietyn sävyiset. Vaaleissa hiuksissa kun näkyy kaikki epätasaisuus värissä. Itselläni on hopeaa, tosi vaaleaa ja sitten vähän tuhkanvaaleaa  hiusta sekaisin ja tyvi vielä huomattavasti tummempi ja kellertävämpi.
Kerrompa vähän tästä tyvestä. Sanoin jo että vaalensin tyveä aina kun vaalensin sitä mustaa osaa, eli kaikkiaan siis ainakin sen kuusi kertaa vaalensin tyveä ja arvatkaapa. Siltikään hopeashamppoo tai mitkään muutkaan sävytteet eivät pure eivätkä jää hiuksiin. Turhauttavaa. Olen tullut siihen tulokseen että tuo tyvi haluaa vain olla itsepäinen kusipää, joka ei halua ottaa ja sävyttyä mun mieliksi ja mun täytyy vain elää sen kanssa.

Ette tiedäkkään, kuinka monesti on himotellut ostaa joku punainen hiusväri ja vetää sillä koko pää, mutta nyt kun olen sen näin vaaleaksi saanut, en haluaisi heittää kaikkea tätä värkkäämistä näiden hiusten kanssa hukkaan.

Tässä vielä jotain kuvia.

Tässä oikeastaan kaikki mitä yleensä hiuksissani käytän. 
En ollut ennemmin törmännytkään tähän Glissin Ultimate Oil Elixir hoitoaineeseen ja päätin että kokeilempa tätä nyt. Suositeltu hauraille ja katkeaville hiuksille.
Sitten päästään tähän, mitä en tule koskaan vaihtamaan muuhun. Eli Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Shampoo.
Tämä aine on ehdottomasti paras hopeashampoo mitä oon koskaan käyttänyt, enkä voi kuin suositella jos siitä keltaisuudesta oikeasti haluaa päästä eroon. On tujua kamaa.


Ennen tätä fudgea käytin Sim Sensitive CX corrector silver shampoota
Pidin tätä hopeashampoota parhaimpana mitä olin siihen mennessä käyttänyt ja mä voin sanoa vieläkin, ettei tää oo oikeastaan yhtään paskempaa ainetta. Mun mielestäni ainakin omissa hiuksissani molemmat toimivat lähes yhtä hyvin. Tässä simin shampoossa ei ole mitään lisäaineita ja on hajusteeton eli on vähän allergiaystävällisempi. Ainoana miinuksena on se, että jättää hiukset aika takkuisiksi ja joutuu läträtä hoitoainetta. 

Sitten Biozell Professional Color Mask Silverin ostin ainoastaan hoitoaineeksi. Kaikki varmana tietävät, ettei tämä seos saa aikaan mitään näkyvää muutosta hiuksen värissä, saati poista keltaisuutta. Ainakaan itselläni ei vaikuta väriin ollenkaan, mutta hoitaa hiusta kuitenkin. 

Viimeisenä Yves Rocher Reflets Naturels Natural Highlights. Yllättävästi tilattu Yves Rocherilta. Luin vain että tarkoitettu harmaille/hopeille hiuksille ja sain vähän sellaisen vaikutuksen että olisi jonkinlaista hopeashampoota, mutta ei ihan. Vaikkei tää hopeashampoota ole tää on silti hyvää shampoota ja mielettömän hyvän tuoksuista!
Fudgen hopeashampoo päässä. Vaikutti vähän yli tunnin.

 
Huuhtelun jälkeen. Jäivät aika lilaksi pituudesta, mutta tyvi edelleen kellertävä.   

 
Luonnonvalossa. Näytti huomattavasti lilammalta sisätiloissa.  

 Edellisen kuvan jälkeen pesty kolme kertaa syväpuhdistavalla ja tässä lopputulos luonnonvalossa. 

Hiukset salaman kanssa.

Muutama gif hiuksista ja heiluva kamera. 

Okei okei eikähän nämä nyt riitä. 

Kiitos ja anteeksi super pitkästä teksti pläjäyksestä. Nostan hattua jos joku jaksaa lukea tän kokonaan. 

Ja tehän luette. Terv. Muumipappa.

5 kommenttia:

  1. Voi kun olet kaunis! Ja upean näköinen tukka. :)

    VastaaPoista
  2. Hey! Tuu checkaa blogini & ryhdy lukijaksi, jos nappaa :)

    beautythroughbrokenglass.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Mistä tuota Fudge Hair Care Clean Blonde Violet Toning Shampoota saa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlettamalla saattaa löytyä useampi muu nettikauppa mistä tätä voi tilata ja joissain kampaamoissakin kai tätä myydään.

      Omani tilasin hiuksillesi.fi:stä :)
      http://www.hiuksillesi.fi/fudge-hair-care-clean-blonde-violet-toning-shampoo-300ml

      Poista