9.6.2012

Näillä mennään

Että tällaista.

Tiistai aamuna heräsin järkyttävään kurkkukipuun. Join heti pari kuppia lämpöstä teetä ja söin ties kuinka monta kurkkupastillia, mutta eipä vaikuttanu auttavan juuri yhtää. Äitee sit käväs töiden jälkeen ja sanoon sille et kurkku on kauheen kipee ja se sit sano, että silläki oli ollu ihan vasta kurkku kipeä mutta se meni ohi.

Se sano mulle, et tuo seuraavana aamuna mulle hunajaa jota laittaa sitte vaikka sinne teehen. Kuulemma pitäis auttaa kurkkukipuun. Tuli sitte vielä sellanen kuiva yskä siihen kurkkukivun kaveriks. No se toi mulle sitä hunajaa ja tottakai mun piti heti koittaa sitä. Ekan kupin juotua, ei tuntunu et olis juuri mitenkää vaikuttanu siihen kurkkuun joten hain heti perään taas toisen kupin teetä.

Ku tän kupin olin saanu juotua ja hetken hengasin viä koneella niin havahduin siihen ettei kurkku ollukkaa enää ollenkaa kipee! En tiedä johtuko se jostaki muusta, mutta tosiaan heti ton toisen teekupin jälkeen se ei ollu kipee, eikä enää kipeeks tullu.


Olin jo varma, että nyt ei voi ku parantua. I guess I was wrong.


Seuraavana aamuna heräsin niinki armottoman nuhan kourista että.....
Aivastelen non-stoppina ja nenä valuu koko ajan....Saan kävellä nenäliinan kans....
Mikä parasta...iho lähtenu ja kulunu niin pahasti tosta nenän alta, että meikän naama ui sinkkivoiteessa. (y)


Emmä kyllä valita. Sinkki hoitaa sen ihon tosi nopeasti, mutta ongelma onki siinä että joudun niistään koko ajan niin se voide ei ehdi juuri olla siinä.........vittu mä sanon.


Kuumettaki sitä yritti sitte tulla ja kuiva yskä on vaihtunu hirveeksi liman räkimiseksi (kaunistelematta).
Ja tällä hetkellä toinen korva ollu lukos jo varmaan 30 min...

Mikäs tässä perkele.


Muuten vain olis viikon päästä kihlajaaset ja pitäis nyt ens viikko tehdä kaikenlaista sinne ja siivota. Toivottavasti en oo täs kunnos enää sillo.....

Oon metsästäny sitä juhlapukua sinne jo iät ja ajat ja aina ku oon löytäny tosiaan jonku niin "tuote loppu" tai ei yksinkertasesti kokoa.

NOH. Kuitenki polkashopilta päätin tilata tän yhden mekon, mitä oon kattonu ja kuolannu kauan, mutta seki aina sieltä loppuu mut nyt niitä oli taas tullu ja päätin tilata sen.

Eilen sitte sain sen ja olin aiva onnes. Ei tarvis enää miettiä mekkoa.
Otin sen sieltä paketista ja sovitin päälleni. Se mekko oli just sellanen  ku aattelin, se oli ihanan pehmonen, just sellanen mistä mä tykkäsin MUTTA. Äiti sano kyllä jo ennemmin samasta mekosta ku katottiin sitä että "Se on vaan 70cm pitkä...." Vakuuttelin äiteelle et joo mut mä oon aika lyhyt ehkei se aiva niin lyhyeks mee mulla. Sanoon sit et palautan jos ei toimi.

No joka tapauksessa. I tell you people se oli LYHYT. Ei oo kyllä toi hame 70cm nähny...
Se istu muuten ihan hyvin mutta miksi, oi miksi sen hameen piti olla niin lyhyt....
Tässä kuvaa.


 Mitä hyvin väärää näette tossa kuvassa? Ei ehkä ihan paras kuva mutta.......

MIKSI ton hameen halkion pitää olla KESKELLÄ edessä?!
Ottaen huomioon kuinka lyhyt tuo hame muutenki on........Ei jumalauta.
Toimii kai tää silloon ku voi vaan seisoa jossain nurkas liikkumatta ollenkaa, muttei kyllä muuten.
Kiva vilautella alushousuja.


Hohhoi. Vituttaa kyllä nyt suunnattomasti. Niin tää räkätauti ku toi puku juttuki.

Mutta ehkä mä vielä jaan teille hyvin tärkeän asian jolla ei oo kyllä edellisten kans mitää tekemistä.

Meitsi on nyt tällä viikolla pistany alkuun totaalisen ruokavalioremontin.Tai en mä tiedä voiko sitä sanoa totaaliseksi.

Mä oon ollu enemmän ku pettyny mun mahaan viime aikoona. Haluan pitää sen lauta vattan mikä joskus oli.
Joka päivä jaksan itteäni pakottaa tekeen vattalihaksia, muttei nekää pelkästään auta.
Luin jostaki terveys jutusta tällasta:

Vatsalihakset eivät tule esille ennen kuin niiden päällä oleva rasvakerros on riittävän ohut. Toki itse vatsalihastenkin tulee olla voimakkaat ja kehittyneet, jotta ne näkyvät ohuiden vatsanpeitteiden läpi sixpack-tyylisesti.
Paikallinen rasvanpoltto vain vatsalihasten päältä ei ole mahdollista, vaan rasvakerros ohenee tasaisesti kehosta, kun kulutettujen kaloreiden määrä on suurempi kuin nautittujen.

Tästäkin syystä piti muuttaa noita syömistapoja. Alotin ihan ekana siitä, että pastaa ja riisiä en syö enää...tai en ainakaa niin usein ku tähän mennes. Syön vaan ruisleipää vaaleiden ja täysjyvävehnäleipien sijaan.
Salaattia paljo, marjoja, hedelmiä ja vihanneksia....
Näillä mä nyt yritän elää ainaki ens viikon.

En mä nyt sanois et mä olisin millää dieetillä, käytännössähän mä oon vaan muuttanu ruokavaliota terveellisempään mitä se ei oo kyllä niin ollu ja kaikkein tärkein, syön puolet vähemmän ku ennemmin.

Itellä ei henkilövaakaa löydy, mutta luulen, että se on siinä 48-49 kg ehkä jopa 50 ja pahimmassa tapauksessa yli sen. Ei sekää vakavaa olisi, mutta mun tavote paino ei ala 5:llä..

Joten ny ku tota vaakaa ei oo, mittasin vaan vyötärön ympärysmitan. Näytti 70cm (navasta 1-2 cm ylempää otettuna) Halusin kuitenki ottaa tosta alavatsastaki mitat (se pömpöin kohta heti navan alapuolella..) ja näyttäää...80 cm....vitun kiva.
Tavoite onki saada tuo vyötärö ainaki 66 tai 67 cm ja toi pömppö kohta olis iha jees jos olis edes 73 tai 72cm.
Ja tein ihan huviksi vielä tollasen vyötärö-lantiosuhde jutun The Finnish Fitness Plan sivulla.
Palaute oli;


Painoindeksisi on 19.1.
Painoindeksin perusteella sinulla ei ole ylipainoa, pikemminkin päinvastoin.
Vyötärö-lantiosuhteesi on 0.81.
Sinulla on normaalia suurempi vyötärö-lantiosuhde, joka viittaa keskivartalolihavuuteen.


.....Tell me something I don't know man............kyllä kai mä ite näen ku maha pömpöttää rumasti. Mikä motivaattori tämä tässä.


Meitsi on niiiiiin huono liikkumaan ja parit viime vuodet onki ollu aika laiskaa.... ei oo enää tarvinnu juuri liikkua, vaikka kouluun oikeen melkeen 2 kilsaa poljin joka päivä. Silti.

Ennemmin ja varsinki nuorempana ei tarvinnu kyllä miettiä mitä suuhunsa laitto, ei ne missää näkyny ja toisin ku monet luulee/luuli että en söisi voin kertoa ettei pidä paikkaansa. Meikä syö ku hevonen, ku on oikeen nälkä ja joskus jokku jopa ihmettelee millä jaksan syödä niin paljo. Kyllä sen huomaa nyt näin "vanhana" että kyllä ne jossain vaihees alkaa kerääntyä sinne johki ja varsinki tohon vattaan, nyt ku ei edes liiku enää sitäkää vähää mitä ennemmin.

Mut nyt vaihtuu ääni kellossa.

Yritän nyt pysyä enemmän, ku tiukalla ton syömisen kans.

Aattelin, et jotain liikuntaaki nyt pitäis alkaa harrastaan. Janne on maailman surkeinta liikkumisseuraa, ku pelkällä kävelylenkillä se valittaa "vittu ku jalkaan koskee". Tosin sillä on kyllä oikeasti rasitusvamma jalas joka vaivaa, mutta meeeh. Sitä ei vaan saa ulos täältä kämpästä liikkumaan ja musta on tyhmää mennä mihkää yksinkää.

Mutta aattelin et ihan perus uinnista lähen! Uiminen on ihanan rentouttavaa ja muutenki se ei varsinaisesti tunnu liikkumiselta.. ja lenkkeilyä yritän lisätä.


Jos mä nyt yritän lopettaa tän ehkä sekavimman, randomimman, oudoimman ja täysin turhan entryn. 


3 kommenttia:

 1. Näköjään on joka suunnas liikkellä tuota kurkkukipua ja yskää, meillekki siis tottakai rantautu.. Ite tykkään lääkitä kurkkukipua kuumalla vedellä sitruuna lohkon ja hunajan kera, se ainaki helpottaa mun kurkkua. Sitte vielä jos mahdollista niin ihan pieni loraus esim. rommia. Se desifioi (ainaki hetkellisen helpotuksen varas).

  Ja aika perus että ennen juhlia kaikki paska kaatuu niskaan. Aina, ku pitäis mennä jonnekki tai jotaki.. Toivottavasti ny parannut ettei tartte olla järjestelyis aiva puoli kuolleena. Ja löydät jonku kivan tantunki.. D:

  Ja mitä kiloihin tulee, mä oon aika yllättyny siitä että mun paino on pysyny aikalailla samana suurinpiirtein kauppis ajoista asti(pari päivää sitte punnittin niin näytti 45), vaikka tuntuu että liikuntaa ei enää ehkä niin kovasti harrastakkaa.. Ehkä se on sitte tuo viikonloppu työ ku jaloilla on kaikki yöt, ja askeliaki tulee aika mukavasti kiireisinä iltoona. Oon monesti suunnitellu että vois hankkia sen askelmittarin joskus ihan vaan mielenkiinnosta. Ja jos ei tahdo pelkkiä vattalihaksia tehdä, eikä lenkillekkään lähtö kiinnosta niin esim. kahvakuula on tosi tehokas. On kaikennäkösiä sarjoja, ja voit harjottaa sitä ihan vaikka omas olohuonees telkkarin eessä. Ite olin aika positiivisesti yllättyny ku koitin sitä tässä hetki aikaa sitte. Ja tuloksia sillä saa, vaikka ajatus jostain kuulasta kahvan kera tuntuuki hölmölle aluksi. Eikä hintakaan oo paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä on kuulemma liikkeellä. Paskaa näin heti lomalla ja kesällä olla kipeenä. Vois kyllä ostaa rommia ja kulautella sitä.

   Ja joo pitää nyt alkuviikosta ettiä sitä pukua jostaki. Saas nähä miten käy :/

   Voi perse olisimpa ittekki viä jossain kauppis painois :D Vaikka olisko ollu tokana vuonna kauppikses niin painoin saman verran ku ysillä eli laihduun siinä jossain vaihees :D
   Kuitenki pitää saada tota lukua laskemaan oli se sitte mitä, koska mun periaate on, että jos ei tuu pituuttakaa ei tarvi painoakaa niin kauan ku vaan on terve :DD Ja vituttaa ku tottakai sen läskin pitää vain siihen mahaan kertyä. Huhhuh.

   Mutta joo oon kans kuullu noista kahvakuulista ja sitä kuinka tehokkaitaki ne on ja on kyllä pyöriny mieles et sellasen vois hommata. Ehkä täs hommaanki ku ehin :D Vaikka nyt eka laiskasti vaan koitan syömällä saada kuriin, koska loppujenlopuks ihmisen paino riippuu 80% siitä mitä suuhunsa laittaa ja vain 20% liikkumisesta joten.. Jostaki tällasia lukuja luin joten en mee päätäni pantiksi laittaan jos ei pidäkkää paikkaansa :D

   Poista
 2. No se, että ku se kaikki kerääntyy aina mahaan. Muutenki ku luoja ei oo luonu mitään super kurvikasta vartaloa, niin oon monesti miettiny että olis kiva jos ne menis vaikka rintoohin mutta ei.. Eiku rasvaimuun ja siirtää ne mahasta vaikka pyllyyn, eikö ne nykyään niin tee... ;D

  Ja se on kyllä ihan totta, että se on paljo seki ku kattoo vähä mitä suuhunsa pistää. Mä ainaki huomaan heti naamastaniki sen, jos on esim. kiirettä ja käy usein syömässä jtn rasvaasta grilliruokaa viikon aikana, niin appajee ku naama kukkii sekunnis.

  VastaaPoista