28.5.2012

Step by step

Noniin. Edellinen postaus loppu vähä tyhmästi ja melkein kuin seinään.

Ensin puhun että nyt on hiukset värjätty ja sitte kirjotan vaan kuitenki niistä väri kokeiluista sun muusta.
Aika hämäystä.

Vaan ei.

Jätin sen tarkotuksella pois.

Aattelin nyt tehä tällasen pikasen postauksen shokkiväreillä/suoraväreillä värjäämisestä.
Kaikki kyllä osaa varmasti värjätä ne.


Aluksi, meikän lähtökohta.


Melkeimpä niin vaaleat hiukset ku voi olla. Melkein vuoteen en oo niihin mitää muuta laittanu ku vaalennusta ankarasti ja mitä ny välillä jotain vaaleaa sävytettä.
Kyllä, web laatu.
Pointti kuitenki se, että pohja pitäis olla kunnossa värjäämiselle. Bye bye blonde for now. 

Kaikki tietää, että hiukset pitää vaalentaa jos haluaa, että shokkivärit pysyy.

Oma kokemus StarGazer:ista on se, että se on tosi huonosti tarttuva, joskus jopa vaalennettuun tyveen. Ehkä se johtuu vaan mun hiuksista. Mutta sitten päästään siihen mitä oon näissä Directions:in väreissä huomannu. Nää tarttuu yllättävän hyvin ihan omaanki hiukseen. Tosin ei mitenkää sillälailla, että joku välttämättä haluais niistä sellaset hailukat. Ja se väri tosiaan lähtee sitte jo pois paris pesus...jos ei jo ekas.
Siis suosittelen lämpimästi vaalennusta näiden alle.


Nyt tulee sitte aika liuta mun suosituksia ja mun mielipiteitä ja millä tavalla ite teen. Kaikki kuitenki tietää hiuksensa ja sen että mikä toimii niissä parhaiten.

STEP 1

Ihan ensimmäiseksi, kaikkein eniten suosittelen testiraidan tekoa. Se väri ei oo välttämättä sen värinen ku jollain sivulla näkyy/sellanen miltä se siä purkis näyttää. Plus omat hiukset vaikuttaa paljo siihen miltä lopputulos näyttää. Kun testiraita on tehty, väri näkyy koko pituudessa ja jos on tyytyväinen siihen miltä se näyttää, niin ei kukaa estä vetämästä vaikka koko päätä sillä värillä.


STEP 2 

Sitte päästään seuraavaan vaiheeseen. Ensimmäisenä selvitetään hiukset, ettei ne olis takus ja sotkus. 
Tämän jälkeen suunta käy kohti suihkua ja hiukset pestään.
Hiukset pestään vaan shampoolla!
Kukin valitkoon sen shampoon mitä normaalistikki käyttää, mutta jos mahdollista niin käyttäkää syväpuhdistavaa. Ite käytin Four Reasons Deep cleanse Shampoota. Hiukset jää hirveäksi takku pörröksi kyllä näitten jälkeen ja jos on pitkätki hiukset ja ne on kovas takus, voi sitä hoitoaineitta laittaa ihan vähän latvoihin.

Pestyt, pyyhekuivatut hiukset.
Huomatkaa seksikäs aamutakki.
Pesun jälkeen päästään kuivaamiseen. Kaikissa ohjeissa aina sanotaan, että hiukset pitää olla pyyhekuivat. Yksinkertaisesti siis pyyhe käteen ja kuivaus sillä. Hiukset on silloin hyvät kun niistä ei valu enää vettä ja ne on vähä nihkeät.


STEP 3 

Sitten päästään värjäämiseen. Suojahanskat on kova sana ja kannattaa hommata oman kokoset jostaki. Ei oo mitää niin ärsyttävää ku ne hanskat on niin ku jokku pussit kädes. Ja se menee sitte korkeamman asteen sotkemiseksi niitten kans. Eli kunnon suojahanskat ja jos hiukset on pitkät, niin jotaki suojaa myös selkään ja hartijoille kannattaa hommata. Klipsejäki voi olla millä saa osaa hiuksista kiinni, auttaa työskentelyä huomattavasti.

Mulla oli värin levitys sivellin alussa käytössä, mutta ei sen kans taiteilemisesta oikein tullu mitään. Aika alkuvaiheessa laitoin sen pois ja aloin ihan käsillä värjätä hiuksia. En edes valehtele jos sanon, että mulla meni about 2 tuntia levittämisessä. Tarkotus ei oo, että siinä aiva noin kauaa tarvis mennä, mutta mä värjäsin niin pieniä osia kerralla että kaikkiin hiuksiin tarttuis se väri hyvin.

Tää levitys osa on sellanenki juttu, että jos mahdollista, että joku toinen sen värjää niin antakaa niitten värjätä! Ainaki ne näkee sinne taakse ja että mihin sitä väriä pitää viä laittaa. Se takaosan värjääminen on niin tuskaista, kun itte ei sinne näe ja sitte joutuu monen peilin kautta vilkuilemaan, että onko nyt kaikki kohdat varmasti värjätty. Näissä kohtaa yleensä ne virheet tuleeki. Sieltä täältä on saattanu jäädä värjäämättä joku muutama soiro hiuksia ja mikäs sen ärsyttävämpää ku sen huomaa.

Kyllä mä oon tähän asti itte värjänny aina kaikki, ei tosta Jannesta ainakaa värjäämään oo, mutta viimestään siinä vaihees ku oon itteni mielestä saanu värin joka puolelle, käyn Jannelle vilauttamas hiuksia ja kysyn että onko esim. siä takana viä värjäämättömiä kohtia. Jos on niin yleensä käsken sen ne kohdat värjätä ( ̄▽ ̄).

No sen melkein kahden tunnin jälkeen näytti tältä;


No näyttää tossa kyllä niin punaselta ku ikinä voi olla, muttei todellakaa ollu ton väriset. Ne oli aikas tumman viininpunaset ku sen värin sai päähän.

Sitte vain odoteltiin, että saa mennä pesemään. 

Yleensä shokkihiusväreis se vaikutusaika on 15 - 30 min. 
En kyllä ymmärrä näitä ihmisiä, jotka sanoo että joo kannattaa pitää neljäki tuntia sitä väriä, että mitä kauemman se on sitä kirkkaampi ja parempi siitä tulee. 

...Hmm mehh. Mä en oikein osta tätä syystä a) joka on, että noissa väreissä ei oo turhaa tota vaikutusaikaa. Ja toi vaikutusaika nimenomaan kertoo sen, mihin asti se väri vaikuttaa ja sitte se lopettaa vaikuttamisen. Eli käytännössä ihan sama pidätkö sitä väriä kaks päivää päässäs tai sen 30 minuuttia. Sama lopputulos joka tapauksessa.

Tietysti tääki voi olla aika yksilöllistä ja jos joku on kokenu et se on parempi kun sen antaa olla kauemman, niin kuka mä oon sanomaan ettei voi pitää kauemman. En vaan näe mitää järkeä esim. siinä että jotkut pitää väriä pääs ihan koko yönki..

Ite pidin tota väriä pääs ehkä jonku 1h. Ei voinu mennä kesken poliisiopiston peseen sitä. lol.


STEP 4 
Ja sitten huuhtelemaan väri. 
Alotin emulgoimisesta. (linkistä selviää mitä tarkoittaa)
Vähä lisää vettä ja jatkoin samalla tavalla. Sitte ku tuntu, että olin joka puolelta emulgoinu, huuhtelin ihan kunnolla hiuksia varmaan melkeen 5 minuuttia. Punanen väri on hauska myös siitä, että vaikka sä pesisit sitä päivän niin siitä lähtis aina vain sitä väriä. 
Yleensä hiusta on huuhdeltu tarpeeksi, kun vesi on ihan kirkasta eli sieltä päästä ei enää lähde mitää väriä. Mutta niin, punasten kans on aina eri.
Sitte ku tuntuu, että on huuhdellu niitä hiuksia tarpeeksi, niin ei muutaku hiuksia kuivaamaan.
Huomatkaa, että hoitoainetta ei laiteta vieläkään!
Shokkivärit/suoravärit on jo itsessään hoitoaineita väripigmenteillä, joten hoitoainetta ei käytetä erikseen. 
Tosin jos ne hiukset on kovin takkuset tän huuhtelun jälkeen, edelleen voi niihin latvoihin ihan vähä laittaa hoitoainetta tai sitte suihkutettavaa hoitoainetta, että saa vaan ne hiukset selvitettyä.
Mun hiukset on kaiken tän vaalentamisen takia niin kuivat latvoista, että ne on sellases takus et mun oli pakko laittaa vähä hoitoainetta.
Parasta hoitoainetta mitä oon käyttäny ja tämäki synttärilahjaks Tiialta. Kosteuttavaa hoitoainetta siis.

Ja taas asiaan.. Kannattaa myös huomioida pyyhkeet ja tyynynliinat. Ei oo ehkä paras vaihtoehto ottaa valkosta/vaaleaa pyyhettä hiuksiin jos on punanen väri pääs. Ja sama tyynynliinas. 
Ja sitten vaan kuivataan hiukset.



STEP 5 

Ja kuivaamisen jälkeen VALMIS.
No vähä huijasin, kun nää on otettu päivä sen jälkeen ku värjäsin mutta silti. Hehkeänä heti koulun jälkeen.



Mutta juu tollaset niistä sitte tuli. Tuli edelleen vähä turhan pinkit mun makuun, mutta onpa sellaset minkälaasia ei oo ennemmin ollukkaa.

Mamma oli mulla asiakkaana aamulla ja ku hain sitä käytävältä ja se näki mun hiukset se oli aiva "OHO no nyt on punaset" Se oikeastaan vaan kehu kuinka kiva piristävä väri tää on ja et jos olis ite nuorempi niin värjäis kirkkaan punaseks. Mamma ♥

No ei siinä mitää, kyllä ihmiset ainaki näki nää hiukset, kaikkien kyttäämisestä päätellen.
Menin koulun jälkeen postiinki ja pyöräilin siihen cittarin eteen ja en tajunnu et olin just siinä Subwayn lasin edes ja ku käännyyn kattoon niin monet silmäparit siä kyttäs takasi. Kävelin sitte sisälle ja siinä kans heti Subi ovien vieres niin taas kyttäs uudet silmäparit sieltä. Rupes kyllä jo häirittemään. 

Kävelin äkkiä postiin ja ku pääsin siihen tiskille niin sielä postinainen heti ensimmäisenä alko ylistään tätä väriä. "Voi että nuo hiukset on ihanan väriset, oikein tollaset kirkkaat ja mäki tykkään niin paljo pinkistä väristä." Meikä vaan vähä siinä naureskeli ja kiitin ja se kyseli siinä näistä hiusväreistä, esim. kuinka nää pysyy kirkkaana ja joutuuko värjään usein ja silleen.

Ilmeisesti ei paskempi lopputulos. Jannen kommentti oli vaan "Ootko vittu tosissas. Pitikö just nyt ennen kihlajaasia, vähä ne kuluu siihen mennes.." Joo Janne ne voi värjätä kyllä uudelleen ja noita hiusvärejäki viä pari purkkia jäljellä niin ei pitäs olla hätää.

6 kommenttia:

  1. Tosi kivat! ^^ Eli mikä väri toi on? Sekottelitko niitä kaikkia mitä edellises postaukses oli vai valittitko jonku niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin sekoitella ekaks, mutten sitte lähteny sotkeen.
      Eli värjäsin ton pelkästään nyt tulppaanilla.

      Poista
  2. Melkeen tuli itelläki ikävä pinkkiä tukkaa.. D: Sopii sulle kyllä hyvin! Kesäksi on aina kiva laittaa jotain uutta, vähän kirkkaampaa väriä. Syksyllä voi sit alkaa taas synkisteleen tummemmalla värillä. :D
    Ja pakko nauraa kyttääjille, Kauhajoella kyllä vähänki erikoisempi hiusväri tai mikä vaan "normaalista" poikkeava huomataan ja aiva häpeilemättä vahdataan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho voi perskele en ikinä vastannu mitää D:
      Mut joo kyllähän tuo värin lopputulos yllätti niin itteni ku kaikki muutki :D
      Ku sen värin laitto päähän se näytti aivan täydelliseltä väriltä siinä ja olin aiva et jes jos se jää tän väriseks mitä se nyt on mut tuli sit astetta pinkimmät ku vähä punasempaa olin aatellu mut meni jo 8D
      Ja onneks ei enää kyllä kytätä niin paljo tai ainakaa niin et mä huomaasin. Mut on kyl totta ettei tää juuri oo monella mitää shokkivärejä koko pääs :D

      Poista