28.1.2014

Kuinka valita hiusväri

Hieman ei niin ankea postaus edelliseen verrattuna....

Moni on varmasti huomannut miten usein mun hiusväri vaihtuu tai miten usein sille jotain teen. Typerää olla tällanen, joka kyllästyy kaikkeen ihan liian nopeasti.
Mutta mitä muuta voi olettaa, kun selaan lähestulkoon päivittäin tumblr:ista ja netin syövereistä eri värisiä hiuksia upeine malleineen. Kamala hiuskriisihän siitä syntyy ja alkaa päässä vaan leijumaan uusia ideoita ja värivaihtoehtoja mitä yrittää seuraavaksi. Kun päätökseen on päässyt, kädet syyhyten on päästävä tämä uusi väri toteuttamaan.

Tällä hetkelläkin mulla olisi varmaan kolme eri väriä, mitkä haluaisin toteuttaa tietysti mahdollisimman nopeasti. Asia mikä hidastaa mua toteuttamasta näitä on se, että nää värit/mallit vaatisivat pitkät hiukset. Senpä takia letti kasvakoon.

Näitä hiuksia ja värejä katsellessa, tuntuu että kaikki värit näyttää jollain lailla tosi kivalta ja tekisi mieli kokeilla melkein kaikkea, mutta ei ole varmaa sopisiko juuri se väri itselle. Ei välttämättä halua tuhlata rahojansa väriin, joka ei sitten sovikkaan ja voi joutua hyvällä tuurilla tekemään muutamat vaalennukset perään.

Halusin ihan huvikseni vilkaista netistä, että mitä"ohjeita" oikean hiusvärin ja sävyn valintaan on. Tottakai netti on tällaisia juttuja täynnä, mutta omaan silmään osuivat kaksi linkkiä ja koska en tiedä miten hyvä porukan englanti on, päätin olla ahkera ja kääntää näitä tekstejä!❞Jos haluat muuttaa ulkonäköäsi, helpoin tapa on tehdä jotain hiuksillesi. Oikean hiusvärin valinta ei ole niin helppoa ja yksinkertaista kuin vain valita väri mistä pitää. On olemassa paljon tekijöitä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen kuin valitset värin. Alla on muutamia keinoja, joita voit seurata ja varmistaa, että olet valinnut oikean hiusvärin.
Tarkastele millainen ihon sävy sinulla on. Jos näet suonet ranteessasi tai kämmenen päällä, tarkista minkä värisiä ne ovat. - Jos ne ovat siniset, on pohjasävysi viileä. Jos ne ovat vihreät; pohjasävysi on lämmin ja jos ne ovat jotain siltä väliltä; pohjasävysi on neutraali.
 • Jos sinulla on oliivi-iho, tummemmat hiusvärit sopivat sinulle. Sinun ei kuitenkaan koskaan pitäisi mennä vaaleampiin hiuksiin kuin ihosi, hiukset vaikuttavat tällöin epäaidoilta.
 •     Kalpeaan ihoon sopii lähes kaikki hiusvärit, vaikka tämä ei välttämättä tarkoita sitä että kaikki olisivat silti mairittelevia.
 •     Kirkkaat, vahvat värit imartelevat erityisesti tummia ihon sävyjä, mutta pehmeämmät sävyt voivat saada sinut näyttämään haalealta.
 •     Jos olet hyvin kalpea, älä mene mustaan tai hyvin tummiin hiuksiin, koska ne saavat sinut näyttämään vieläkin kalpeammalta mitä olet (ellei tämä efekti ole juuri se mitä haet!) Tummat hiukset voivat myös vanhentaa erittäin kalpea ihoista.
      Jos sinulla on keltaisia vivahteita iholla, ole varovainen keltaisen, kultaisen tai oranssin sävyjen kanssa. Syvänpunainen ja tumman ruskea ovat usein turvallisempia.
  

2 Selvitä, mitkä vaatteiden värit sopivat sinulle parhaiten. Tämä liittyy hiusväriin mikä kannattaa valita.

   Jos näytät hyvältä punaisessa, oranssissa, kullankeltaissessa, oliivin vihreässä tai ruosteenvärisessä - sopivat lämpimät hiusten sävyt, kuten kultainen blondi, kullanruskea, mansikka blondi ja punaruskea.3  Määrittele millaiset korut näyttävät parhaimmilta sinulla. Tämä kertoo, oletko viileä, neutraali vai lämmin sävyinen.
 • Jos sinulle sopivat hopeakorut paremmin - sinulla on viileä iho.
 • Jos sinulle sopivat kultakorut paremmin - sinulla on lämmin iho. 
 • Jos molemmat sopivat, se tarkoittaa että olet sävyltäsi neutraali.  


4 Määrittele silmiesi väri. Silmien väri ja hiusten väri kulkevat käsi kädessä.
 • Hiusvärit lämpimillä sävyillä, kuten punaisella, kultaisella ja Auburnilla ovat parhaita ihmisille, joilla on ruskeat, vihreät tai pähkinänruskeat silmät. Tämä johtuu siitä, koska erityisesti näillä silmien väreillä on myös keltainen pohjaväri.
 • Hiusten värit kuten vaalean kultainen tai tuhkan sävyt ovat viileämpi sävyisiä värejä ja sopivat parhaiten ihmisille, joilla on siniset tai harmaat silmät. Näiden silmien pohjaväri on sininen, kun taas vastakkaisiin verrattuna pohja on keltainen tai ruskea. 

Ruskea. Harkitse hiusten värjäämistä ruskeaksi, jos useimmat seuraavista kriteereistä täyttyvät.
 • Hiukset ovat mitäänsanomattoman ruskeat nyt. Tämä olisi pieni muutos ja se vain syventäisi nykyisen hiusten väriä.
 • Haluat vähän huoltoa vaativan värin. Ruskean kunnossapito on minimaalista.
 • Hiukset ovat vaurioituneet. Ruskea heijastaa hyvin valoa ja minimoi katkenneiden ja hiussuortuvien näkymistä. 

Punainen. Punainen on monipuolinen väri ja siitä löytyy varmasti sävy, joka sopii kaikille, mutta harkitse punaiseen menoa jos useimmat seuraavista kriteereistä täyttyvät. 
 • Vaaleanpunainen iho. Naiset, joilla on viileä tai vaaleanpunainen iho kantavat tummempia kylmän punaisia tai violetin-punaisia värejä hyvin.
 • Kultainen ja oliivi iho näyttävät parhaimmalta tummassa luonnollisessa auburnissa tai tummassa punaruskeassa.
 • Hyvin kalpea iho. Kaikki kirkkaasta luonnottoman punaisesta aina luonnolliseen oranssinpunaiseen voivat olla mairittelevia, mutta varmista sävyn vastaavan ihon pohjasävyä.
 • Keskitumma ja tumma iho. Kirkas tulenpunainen tai syvä tummanpunainen voivat näyttää hyvin silmiinpistäviltä tummemmalla iholla. Jälleen kerran, muista tarkistaa väriin sopiva pohjasävy ihossa
 • Hiukset ovat hyvässä kunnossa. Jos hiuksesi ovat kuivat tai vahingoittuneet, on hiusten vaikea pitää kiinni punaisista värimolekyyleistä ja väri haalistuu nopeasti.

Blondi. Harkitse vaaleaan menemistä, jos seuraavat kriteerit täyttyvät.
   Olit vaalea lapsena. Lämpimämpiin ihon sävyihin sopii kultainen blondi paremmin, ja viileään ihon sävyyn sopii kylmä tuhkainen sävy parhaiten. Jos pohjasävy on neutraali, voit mahdollisesti mennä mihin tahansa sävyyn, mutta harkitse, mikä sävy on kaikkein mairittelevin.
 • Sinulla on varaa säännölliseen huoltoon. Tämä on kallis väri ylläpitää. Tarvitset säännöllisesti tyven käsittelyn ja sävyttäviä tuotteita, jotta väri kestää pidempään, eikä  muutu messinginväriseksi.

Musta. Harkitse mustaan menoa, jos seuraavat kriteerit täyttyvät.
 • Sinulla on tummempi iho. Musta tai oliivi iho toimivat parhaiten tässä värissä.
 • Olet aivan varma, että haluat mustaa. Tämä on vaikein väri poistettavaksi. Kun värjäät mustalla, se on lähes mahdotonta värjätä takaisin vanhaan väriin vahingoittamatta hiuksia.

Hopea tai valkoinen. Hopea ja valkoinen ovat erittäin uskaliaita värejä, mutta voivat
näyttää upeilta, jos nämä kriteerit täyttyvät.


 • Sinulla on hyvin kalpea iho viileällä pohjasävyllä. Hopea tuhkaisella sävyllä neutralisoi vaaleanpunaista ihon sävyä. Vältä valkoista, joka korostaa vaaleanpunaisuutta.
 • Sinulla on hyvin tumma iho, viileällä ihon sävyllä. Valkoisten hiusten ja tumman ihon kontrasti on visuaalisesti upea, varsinkin jos viimeistelty voimakkaalla kampauksella.
 • Olet valmis tekemään paljon huoltoa hiuksiin. Luonnoton hopea ja valkoinen vaativat eniten ylläpitoa muihin väreihin verrattuna, eivätkä ne ainoastaan ​​vaadi hyvin säännöllistä tyvikäsittelyä, mutta saavuttaaksesi näin vaaleat hiukset joudut käyttämään vahvaa väriainetta, joka väistämättä vahingoittaa hiuksia . Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy olla myös hyvin varovainen hiusten kanssa, varsinkin jos ne ovat kiharaiset. Tämän lisäksi, sinun täytyy pestä hiukset hyvin säännöllisesti, hopeassa ja valkoisessa rasvajäämät näyttävät vaalean keltaiselta - ja pestessäsi se haalistaa sävyä entisestään.
 • Sinulla on erittäin hyväkuntoiset hiukset, tai olet valmis myös lyhentämään niitä. Luonnoton hopea ja valkoinen hius vahingoittuvat eniten muhin väreihin verrattuna. Hius säikeestä otetaan pois väri, eikä sitä korvata millään, joten hiukset tulevat hauraiksi ja kuiviksi . On aina parasta mennä kampaajalle vaalentamaan hiuksensa näin vaaleiksi, jollet ole hyvin kokenut värjäämään omia hiuksiasi.

Vinkkejä
 • Punainen hiusväri on kirkkain sävy ja herättää eniten huomiota. Muista valita punaisen sävy, joka imartelee ihon sävyäsi.
 • Jos värjäät hiukset vaaleaksi huomio, että se voi olla erittäin haitallista, vaikka olet luonnollinen blondi ja haluavat mennä vaaleampiin väreihin. Paras tapa pitää hiukset terveenä vaalealla värillä on antaa hiusten kasvaa 2,5 - 7,5 cm ja värjätä ne sitten uudelleen. Älä värjää jatkuvasti hiusta tai hiuksista tulee hyvin vahingoittuneet.
 • Kun ajattelet ei-luonnollisia värejä kuten violettia, sinistä ja vihreää, ajattele myös sitä, miten nämä saattavat olla ristiriidassa nykyisen vaatekaappisi ja korujesi kanssa.
 • Muista, että jos sinulla on epätasaisuuksia hiusvärissä, kokonaan samalla värillä värjätyissä hiuksissa nämä epätasaisuudet näkyvät entisestään.
 • Blondi hiusten väri on erityisen haitallista jo vaurioituneille hiuksille, kuten vaalennusaine on voimakas kemikaali. On parasta varmistaa, että hiukset ovat terveet ennen kuin menet vaaleaan. Muista, että useimmat vaaleat sävyt yleensä näyttävät luonnottomilta oliivi-tai tummaihoisilla ihmisillä.
 • Älä mene punaoranssiin, jos sinulla on oliivi iho. (punaiset hiukset näyttävät paremmalta vaalealla iholla).

Varoitukset
 • Rajoita värjäämistä, voit helposti vahingoittaa hiusta.
 • Kun värjäät hiukset ensimmäisen kerran, mene ammattilaiselle.
 • Et voi mennä hiusten värissä  ääripäästä toiseen. Oikean hiusvärin valinta voi tuntua mahdottomalta tehtävältä monille. Markkinoilla on saatavilla päätähuimaava valikoima sävyjä, aina luonnollisen punaisesta, ruskeasta, vaaleasta ja mustasta sävystä kirkkaisiin tai neonväreihin. Tämä voi tehdä valinnasta hämmentävän, jos et tiedä miten valita hiusväri, joka sopii erityisesti omaan tyyliisi. Tutustumalla omaan ​​väripalettiisi ja miten eri tuotteet toimivat, pystyt valitsemaan hiusten värin, joka saa sinut säihkymään!
1 Selvitä, mitä tarvitset hiusvärin tekevän. Jos värjäät hiukset peittääksesi harmaita, sinun täytyy käyttää tuotetta, joka on suunniteltu peittämään myös harmaat. Jos aijot raidoittaa nykyiset hiuksesi, sinun tulee valita tuote, jossa on useita sävyjä saavuttaaksesi tämän vaikutuksen. Jos aijot muuttaa väriä täysin, sinun on ensin päätettävä mikä väri toimii parhaiten ihon sävysi kanssa, supistaaksesi vaihtoehdot.


2 Tunnista mikä "väripalettisi" on. Selvitä, onko ihosi lämmin tai viileä sävyinen. Olet lämmin sävyinen, jos ihosi on kalpea persikkaisella sävyllä ja pohjasävy on persikkainen tai ruskea vaaleanpunaisella tai karamellin värisellä pohjasävyllä. Olet viileä sävyinen, jos ihosi on kalpea vaaleanpunaisella pohjasävyllä, oliivin värinen, tai hyvin tummanruskea.


3 Päätä, kuinka kauan haluat uuden värin kestävän. On väliaikaisia värejä, kevytvärejä ja kestovärejä. Väliaikaiset värit kestävät muutaman pesun. Kevytvärit pysyvät muutaman kuukauden tai kauemmin riippuen hiusten pesu rutiinista. Kestovärit pysyvät niin kauan, kunnes joko leikkaat ne tai värjäät uudelleen.


4 Harkitse, minkälaista väriä haluat käyttää. Henna väriaineet ovat orgaanisia tuotteita ja ovat valmistettu luonnollisista aineista, mutta värivalikoima on yleesnä rajoitettu. Kemialliset väriaineet ovat ihmisen aikaansaamia, mutta tarjoavat laajimman valikoiman värivaihtoehtoja.
5 Valitse väri, joka sopii ihon sävyysi!


 Kuvat tumblr:ista


Siinäpä jotain. Täytyy sanoa etten ole kyllä ikinä näin tarkasti miettinyt sopiiko väri itselle ja onko oikean sävyinen. Nimenomaan otettu aina väri mikä on tuntunut kaikkein mukavimmalta sinä hetkenä, yhtään sen enempää miettimättä. Kai täytyy kiittää onnea, että on suht vaalea ihoinen niin lähes kaikki värit toimivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti