5.1.2012

Säätöä ja sekaamista

Mun on pitäny jo kirjottaa ainaki pari postausta, mut ne on vaan jääny ja täs muutenki ollu kaikkea ja vasta keskiviikko aamuna kotiuduin muutenki.

No mistähän mä nyt sitte alottaisin.
Mä tuun tekemään varmaan täs jossain vaihees vielä jonku joulu ja uudenvuoden postauksen, vaikkei niissä nyt mitään niin erikoista ollu.


Mulla vaan eilen kävi sellanenki maailman ihanin asia tässä koneella että...
Mun piti illalla joskus seittemän aikoihin kauheella kiireellä, ettiä googlesta Tiialle yhtä kuvaa, minkä se tarvitti ja sain sille sen linkattua niin mun kone alko sekoilemaan täysin.

Siinä sitten paniikissa olin et mitä nyt, kunnes sit tajusin et kappas sain vissiin jonku kivan viruksen tähän.

Virus, joka esitti olevansa joku saakelin virustorjunta ohjelma ja koko ajan valitti kuinka mun konees on virus.

Jannelle siinä sitte mesen välityksellä selitin et mitä täs tapahtuu ja mitä se tekee jne ja se koitti ettiä jotaki millä sen viruksen sais pois.

Jannen kaverit ku on sellasia tietokone experttejä, ne koitti ehdotella kaikkea et mitä kannattaa koittaa ja janne sit selitti mulle meses tosiaan et mitä teen.

Voin kertoa että teki kyllä mieli nakata koko kone seinään.
Yritettiin sitte asentaa tähän toista virustorjunta ohjelmaa jolla olis päässy skannaamaan koneen ja poistaan kaiken paskan, mutta tää virus ei antanu asentaa mitää. Joku sitte keksi koittaa yrittää asentaa sen järjestelmänvalvojana ja sillon se onnistu. Se teki vaan jonku pika skannauksen ja ei muka löytäny mitää...

Noh taas mietittiin et mitäs ny koitetaan ja koitettiin siinä sitte yhtä sun toista et toimiiko tää ja tää ja sit lopuks asennettiin avast ja koitin sillä tehä perusteellisen skannauksen. Siinä sitte meniki aikaa,jonku kahden tunnin jälkeen se oli skannannu jonku 30%...

Se oli tosin kyllä havainnu jo pari muutamaa "tartunnan" saaneita tiedostoja.
Se sit siinä skannas edelleen ja sit ku se oli skannannu noin puolet Janne sano et lopeta se, et sen expertti kaveri sano et se ei auta mitää.

Mä täälä edelleen kauhees tuskas manasin, et miks Jannen pitää just ny olla siä Limingas ja vielä 6 viikkoa..

Sitte otin ja keräsin parille tikulle tärkeimmät jutut talteen ja yritettiin tehdä järjestelmän palautuski, mut virus esti senki. Tai oli peräti poistanu sen niin ettei sitä pystyny tekeen.

Sitte aikalailla viimenen vaihtoehto oli laittaa koko c-asema takas tehdas asetuksille... Janne sit mulle puhelimitse neuvo ku tein sitä ja meni sit kaikkiaan johki neljään asti aamulla ennenku sain ton tehtyä ja toivottiin vaan et se virus olis sit saatu pois.
Tämä päivä on sit menny päivittämises ja joidenki ohjelmien asennukses mut ei kyllä virusta oo enää.

Vittu mä sanon että oli vaikiaa taas.

1 kommentti:

  1. meikän vanhaan läppäriin kans joskus tais ilmestyä toi samanen ohjelma. vittumaasia

    VastaaPoista