18.3.2013

We'll turn the world inside out

Ohimennen oon kai ilmottanu, että jouduin ostaan uuden läppärin. Oikeastaan jo viime kuun alussa.
Ihanaa kun toi edellinen ei oo edes vielä aiva kolmea vuotta vanha. Mutta niin. Läppärit.

Tossa on ollu jo varmaan melkein vuoden päivät akussa vikaa. Tai se akku ei enää lataudu, joten jos sitä läppäriä haluaa käyttää, se pitää olla verkkovirrassa koko ajan. Sucks.

No ei se sillei haitannu, pysty silti koneella olemaan.
Mutta sanotaan, että tossa viime vuoden lopussa se alko tekeen sitä, että se vaan yhtäkkiä sammu.
Ekalla kertaa olin aiva, että mitä ihmettä mitä nyt tapahtu ja varmistin johdot ja kaikki. Annoin sen sit hetken aikaa olla sammuksis ja laitoin sen uudestaan päälle ja toimi taas, muttei kauaa kun taas se jo sammu ja siinä vaihees mäki vasta heräsin et joo hei, se kuumenee.

Se alkoki sitten aika tasasesti aina silloin tällöin pelkän netin selauksenki seurauksena kuumenemaan niin paljo, että se sammuili ja siinä vaihees alko jo itteäki vituttamaan ja Jannehan manas koko ajan että hommaa jo se uus läppäri.

Lopuksi annoin periks ja sanoin Jannelle, että ettii mulle uuden läppärin, ja niin se teki.
Alun perin olisin halunnu Asuksen läppärin mutta no.....kukkaro ei antanu periksi tällä kertaa.
Kuitenki Janne löyti potentiaalisen HP:n läppärin ja siinä hintaluokas, mitä sanoin että saa maksaa. 
Joten verkkokaupalle tilausta joskus kahden aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Hehs.

Heti maanantaina ennen 7 aamulla oli tullu puhelimeen viesti, että tilaus on käsitelty ja lähetetty postitettavaksi! Verkkokauppa kunniaan, sairaan nopeaa touhua!
Tosin siinä viestis hämäs se, että kun siinä oli tuote mikä on lähetetty ja hinta jne. se hinta ei ollu sama ku sillon ku tilasin sen.... Olin jo varma, että olin tilannu sieltä jonku väärän.

Ku pääsin kotia töistä Janne ensimmääsenä sano mulle, että ne läppärit oli näemmä menny sinä päivänä alennukseen ja sen takia se oli eri hintanen.
Vittu mikä nakki! Mä kuitenki tein sen tilauksen sillon, kun se läppäri oli normaalihintanen, mutta silti myivät sen mulle sillä alennetulla hinnalla koska käsittelivät sen sillon maanantaina. Kaikki liikkeet ei tätä tee.
Läppäri löysiki sitte tiensä kotiin tiistai iltana. Joten aika nopia toi toimituski oli.

Janne tietty heti otti sen läppärin hellään käsittelyynsä ja haukku Windows 8:n maan tasalle. Ja niin kyllä haukuin mäki. Oli se kyllä yhtä paskaa. Joten parit seuraavat päivät Jannella meniki sen läppärin asentamises ku laitto siihen Windows 7:n ja yritti saada sitä toimimaan. Kyllä se nyt toimiiki, mutta jotain tästä vielä puuttuu, mitä se ei löytäny joten esim. kortinlukija ei toimi.

No palataan vielä vähä  tohon mun vanhaan läppäriin. Janne yritti aukasta sen ja putsata mahdollisesta pölystä kaikki ja tarkistaa, että toimiiko esim. tuuletin. Kuitenki homma tyssäs siihen et se sai vaan pohjasta irti joitain osia, muttei saanu sitä läppäriä kokonaan auki, että olis päässy ihan kaikkiin käsiks. Ja koska Janne ei oo ennemmin läppäreitä aukonu sano ettei edes yritä. 

No Janne lähti loppukevääksi työssäoppimaan Liminkaan ja otti sen mun vanhan läppärin sinne mukaan, jos se sais siihen jotain tehtyä isänsä kans. Kai ne oli sitä vähä kattonu, muttei saanu mitää aikaan.
Janne tuli hiihtolomaksi takas ja otti sen läppärin tänne. Se kun tarvii sitä läppäriä töissä se halus saada sen kuntoon. Joku kaunis yö se päätti, että nyt se sen putsaa ja aukasee kokonaan. Se etti jonku videon vaan jossa joku tyyppi avas kyseisen läppärin ja teki sitte peräs.....

Ja hetken päästä näyttiki tältä;


Kun koko paska oli pelkkinä osina. Oltiin kyllä jo varmoja, että toi näyttö on entinen kun sitä irrottaessa kuulu aika mukava räsähdys niin ku joku olis katkennu tai jotaki. Muttei kumminkaa sitte menny rikki. Huhhuh.
Kaikki osat putsattiin pölystä, mitä yllätys kyllä ei loppuen lopuks paljo edes ollu.
Se minkä Janne huomas oli, että tossa oli surkeat tahnat. Otti ja putsas ne vanhat tahnat pois prossusta, pisti uudet ja alko kokoamaan konetta.

 Janne toteski jossain vaihees, että ihmettelee kyllä jos se menee viä edes päälle...niin. Sano, että ei ala kyllä heti uudestaan sitä avaamaan jos joku ei toimi tai jos joku siä ei ookkaa oikein.
Onneksi kumminki se lähti käyntiin ja näytti toimivan.

Ennen ku putsattiin ja avattiin se läppäri, sen lämpö oli käynnistäessä jo melkein 70-85ºC........not good. Ja huomioidaan, ettei kone edes ollu rasituksen alasena ja lämmöt jo tota luokkaa.... 
Tämän siivoamisen jälkeen ja varsinki tahnojen vaihdon jälkeen koneen lämpö oli käynnistettäessä 46ºC.... pieni muutos. Rasituksen alla max. 67 ºC. 
Ei voi kyllä uskoa, että pelkän tahnan vaihdon ansiosta siitä tuli taas aiva käytettävä kone.

Nyt meikä pöristeleeki sitte kahella läppärillä, vaikka Janne nyt käyttääki sitä toista joka päivä töissä, mutta silti. Tuli vähä sellanen olo et voi vittu ostinko uuden läppärin turhaa, mutta en nyt toki. On tässä enemmän tehoja, pyörii jopa TERA ongelmitta. That's all I need. Ja onpahan sitte "vara" läppäri.


3 kommenttia:

  1. :D perus läppärit... tää munki miniläppäri on vasta vajaa 3-vuotias ja tekee niin mieli nakata tää seinään... Mutta ei oo varaa ostaa uutta niin kärsin. Sillon tällön saan lainata miekkosen konetta mikä on aika luksusta :DDD Ja syy siihen miksi haluan nakata koneen seinään ei ole ainoastaan se että se on vanha ja tilttailee, vaan että siinä on vittu LINUX jonka halusin Windows 7n tilalle. .....voi luoja mulla on Windows 7aa ikävä........... fml.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DDDDDddd toi on niin mielipide asia. ite kallistun enemmän windowsin puolelle vaikka ei sekää ny mikää ihmeellinen oo, mut oon kans nähny linuxia Jannella. liian outo ainaki omaan makuun :D

      Poista
  2. Kävipä mäihä että saitte korjatuksi! Ja kannattaa ajatella vaikka niin ton uuden oston suhteen että se ei ollut turha, koska eihän näistä koneista koskaan tiä kun käyttötavaraa loppujenlopuksi ovat, vaikka pimahtais jo sit seuraavalla viikolla rikki uudestaan.. Jos nyt yhtään lohduttaa niin kaksin aina kaunihimpi, molempi parempi jne..:)

    VastaaPoista